3 saker att uppleva i USA

AfCalmarhamnkrog.se

3 saker att uppleva i USA

Om vi skulle lista alla de olika platserna, sevärdheterna och turistattraktionerna som är värda att titta närmare på när du reser till USA kommer det att ta flera åratal, men vi ska specifikt kika på tre populära platser som de flesta definitivt vill se någon gång i livet. Om du gör dig redo inför en resa till USA men inte är riktigt hundra på vart du ska åka än kan du ta lite inspiration från dessa tips.

 

1. Niagarafallen

 

Niagarafallen består av ett 54 meter högt vattenfall, och den maffiga bredden på den här sevärdheten gör den till en riktigt spännande plats att besöka. Hela året strömmar fantastiska mängder vatten ner, och det finns till och med möjligheten att under sommaren åka en båt i närheten för upplevelser som du sent kommer att glömma.

 

2. Times Square

 

Times Square, eller egentligen hela New York, är en plats som kommer att få dig att tappa hakan. Här är det full rulle alla dagar i veckan, och oavsett om du föredrar shopping, restaurangbesök, Broadwaymusikaler, museum eller förbluffande utsikter från enorma byggnader har New York någonting för dig. I New York bor det lika många människor som i hela Sverige, och du kan därför vara säker på att det alltid finns någonting att göra.

 

3. Las Vegas

 

Sist men inte minst måste vi nämna Las Vegas, staden som aldrig sover. Här finner du utomordentligt lyxiga hotell, imponerande casinon och spännande föreställningar. Du kan självfallet också ta del av shopping, restaurangbesök och ta en tur till en av nattklubbarna för att verkligen festa loss. Las Vegas är partyplatsen där det verkligen händer.

 

Innan du ger dig i väg

 

Då har du nu kanske några idéer kring vart du vill åka, men först av allt ska du se till så att du tar en tur över till www.esta.se. Det är nämligen ett måste att ha ett ESTA när du ska resa till USA, och vad detta begrepp syftar på är ett resetillstånd. Detta kopplas till ditt passnummer och talar om för flygplatspersonalen att du är en turist som inte ska stanna i USA i mer än 90 dagar.

 

De som vill vistas under en längre tid i USA för att bland annat jobba ska ansöka om ett visum. Säkerställ att du har rätt tillstånd innan du ger dig av så att inga otrevliga överraskningar dyker upp när du minst anar det.

Om forfatteren

Calmarhamnkrog.se administrator