Allt fler svenskar besöker Kuba

AfCalmarhamnkrog.se

Allt fler svenskar besöker Kuba

När du får en klar sikt över alla de fantastiska sevärdheterna och de underbara stränderna som Kuba har att bjuda på blir det snart underförstått varför så många svenskar ta beslutet att göra den här östaten till sina kommande resmål. Med mysiga kullerstensgator och byggnader i alla regnbågens färger är det svårt att inte älska den här platsen. Att förbereda allting innan avfärd är dock A och O för en så trevlig resa som möjligt, så glöm inte att fixa följande innan du sätter dig på planet.

Visum för dig som turist

För att få komma in i Kuba ska du först av allt lägga vantarna på ett visum. Du bör därför gå till visumansökan för att fylla i ett formulär, och när detta är avklarat brukar det ta 7–14 dagar innan ditt elektroniska visum skickas till din mejl. Alla turister som ska åka från Sverige till Kuba behöver ett visum oavsett ålder, men lyckligtvis nog är det lätt som en plätt att enbart fylla i en visumansökan på en visumansökningsplattform.

När du väl har ditt visum i hand får du högst 60 dagar på Kuba om du räknar in en inresa och en utresa. Med andra ord är det gott om tid för att njuta av din semester, så varför inte ta tillfället i akt och se till så att du har ett visum redo genom att ansöka redan idag? Det enda som är värt att veta är vad som ska ingå i ansökningen, och detta ska vi kika på lite mer nedan.

Vad krävs av dig när du ansöker om ett visum?

I din ansökan måste du utöver ditt namn och dina kontaktuppgifter kunna uppvisa ett pass som är giltigt i minst två månader till. Samtidigt ska du kunna uppvisa att du har bokat flygbiljetter som både tar dig till Kuba och tillbaka hem. Detta är ett säkerhetskrav för att se till så att resande inte stannar i landet permanent, utan att de åker tillbaka hem innan visumet har slutat att gälla. Därtill ska första natten på Kuba vara bokad hos exempelvis ett hotell.

När du har fyllt i din ansökan ombeds du att betala visumavgifter, men lyckligtvis nog är det inga enorma summor som det handlar om. Allt som allt är processen enkel, och när du har fått ditt e-visum via mejl kan du skriva ut flera kopior för att ha dem redo i fysiskt format.

Om forfatteren

Calmarhamnkrog.se administrator