3 udda resmål i Baltikum

AfCalmarhamnkrog.se

3 udda resmål i Baltikum

Baltikum, som består av Estland, Lettland och Litauen, är en region full av historia, kultur och vackra landskap. Men förutom de mer välkända turistdestinationerna finns det också en rad udda och unika resmål som kan upptäckas i Baltikum. Här är tre udda resmål som definitivt är värda ett besök.

Kuldiga, Lettland

Beläget i Kurland-regionen i Lettland, är Kuldiga en charmig stad som är känd för sin vackra arkitektur, pittoreska gator och den breda floden Venta som rinner genom staden. Men vad som verkligen gör Kuldiga till ett udda resmål är dess berömda vattenfall, som är en av de bredaste i Europa. Varje vår, när snön smälter, strömmar vattnet ner över vattenfallet i en imponerande mängd. Det är en fantastisk syn och en populär turistattraktion. Utöver vattenfallet finns det också en rad andra sevärdheter i staden, inklusive det välbevarade slottet Kuldiga Castle och en rad museer som ger en inblick i stadens rika historia och kultur.

Rummu, Estland

Rummu, en liten by i närheten av Tallinn, Estlands huvudstad, är en annan udda destination som definitivt är värt ett besök. Här finns det en före detta kalkstensgruva som nu är en populär badplats och en unik plats att snorkla och dyka på. Efter att gruvan övergavs på 1990-talet, har den fyllts med vatten och skapat en vacker sjö omgiven av höga klippor. Besökare kan simma i det kristallklara vattnet och utforska de underjordiska grottorna och tunnlarna som löper under vattnet. Det är en ovanlig men fantastisk upplevelse. Utöver bad och dykning finns det också möjligheter att vandra och utforska de omgivande skogarna och bergen.

Hill of Crosses, Litauen

Hill of Crosses, beläget utanför staden Šiauliai i Litauen, är ett annat udda resmål som definitivt bör finnas på din lista över platser att besöka i Baltikum. Denna kulle, som täcks av tusentals kors, har varit en pilgrimsplats i århundraden. Korsen har satts upp av besökare som ett tecken på tacksamhet eller för att hedra minnet av sina nära och kära. Platsen är full av historia och det finns många legender och historier kopplade till kullen och dess kors. Det är en mäktig syn och en plats som ger en känsla av andlighet och fred. Det finns också möjligheter att köpa minnessaker och souvenirer från lokala hantverkare och konstnärer.

 

Baltikum är fullt av spännande och unika resmål som är värda att besöka. Från vattenfall och gruvor till heliga kullar, finns det mycket att utforska i regionen. Så om du letar efter en udda resa bort från de vanliga turistattraktionerna, ta dig till Kuldiga, Rummu eller Hill of Crosses för en unik och minnesvärd upplevelse.

 

Utöver dessa tre udda resmål finns det många andra sevärdheter i Baltikum som är värda att besöka. I Estland finns det till exempel Lahemaa National Park, som är känt för sina vackra skogar, sjöar och kustlandskap. Här finns också en mängd historiska herrgårdar och slott att besöka. I Lettland kan du besöka staden Cesis, som är känd för sin medeltida arkitektur och charmiga gator. Det finns också många kurorter och spa i regionen, där du kan koppla av och njuta av de terapeutiska fördelarna av varma källor och mineralbad.

Litauen har också mycket att erbjuda, inklusive de berömda sanddynerna i Kuriska näset och stadskärnan i Vilnius, som är känd för sin barockarkitektur och historiska sevärdheter. Litauen har också en rik kultur och traditioner, med många festivaler och evenemang som hålls året runt.

 

Oavsett vad du är ute efter, har Baltikum något att erbjuda. Från historiska sevärdheter till natursköna landskap och udda resmål, finns det alltid något nytt att upptäcka i denna fascinerande region. Så boka din resa och ge dig av till Baltikum för en minnesvärd och unik upplevelse.

 

Om forfatteren

Calmarhamnkrog.se administrator